понеділок, 10 січня 2011 р.

EAN 13 і наша елементарна обізнаність

Якщо ви хоча б раз у житті шукали якісні товари, то напевно знаєте, що усі товари виробників, які дбають про свій імідж (образ, ім`я),  містять на товарі штрих-код EAN-13.
Цей штрих-код(bar-code) був придуманий Європейською Асоціацією Товарної Нумерації (European Article Numbering Association) спеціально для контролю за виробниками товару та продуктів на торгівельному просторі Європи.
Так от, прийдіть додому, відкрийте цю табличку (штрих код), візьміть упакування або виріб у руки..
 Тепер по перших двох або трьох цифрах на штрих-коді перевірте, чи у переліку є країна із таким кодом як у вашого придбання?
Якщо Коду не має - ви купили оманку, якщо є -не поспішайте радіти, перевірте чи співпадає вказана країна у довіднику з вказаною на упакуванні (ліцензія чи виготовник).
Як показує практика, щонайменше 40% товарів продається з не існуючим або невірним кодом - що засвідчує про підробку. Якщо у вас є чек, сміливо можете вимагати повернути вам гроші, або замінти на якісний товар. Якщо чеку не має, користуйтесь тим що є, але більше там не купляйте - вас аобо обманюють, або й самі не знають що їх обманюють.

Немає коментарів:

Дописати коментар